Inför klassdagen

Naturskolan - så här kan det se ut hos oss

Viktigt att veta inför klassdagen

Här nedan finns information om vad som är bra att tänka på i förväg och hur en dag med Naturskolan kan gå till.

Information till dig som lärare (pdf) med Naturskolan i Sollentuna.

Kläder efter väder (pdf) - det är ett klassiskt uttryck, men vad innebär det. Här finns lite tips och råd! Prata med eleverna om smart klädsel. Länka gärna i veckobrev till hemmen.

Matsäckstips (pdf) -beroende på väder och aktivitet kan ni som lärare i veckobrev länka till för att tipsa föräldrar eller skolkök om bra matsäck för eleverna så att de orkar med en dag i naturen.

Låna lokal och utrustning för egen verksamhet

Vill du låna Naturskolans lokal eller utrustning? Kontakta oss via e-post: naturskolan@edu.sollentuna.se i god tid. Om vi inte själva använder lokal eller utrustning så kanske det finns möjlighet att låna av det vi har. Detta gäller Sollentunas skolpersonal.

Allemansrätten - bra att gå igenom inför en dag i naturen. Här finns många olika förslag att arbeta utifrån - text, film, olika språk.

Utbildningsmateriel om allemansrätten Stiftelsen Håll Sverige Rent: Övningar, saga, digitalt testa dig själv.

Allemansrättsskolan Kort information och korta tecknade filmer på lätt svenska från Svenska Turistföreningen.

Schysst förklarar allemansrätten Två minuters film med ungdomars som sammanfattar allemansrätten. Naturskyddsföreningen.

Affischer om allemansrätten Olika sidformat samt mängder med annan materiel från organisationen Skogen i skolan.

Naturvårdsverkets hemsida info, broschyrer på olika språk

Film om allemansrätten:Naturvårdsverket (filmen riktad till vuxna).

Utomhusövningar: Massor med övningar från skogeniskolan.se