Elden

Tema Elden passar för elever i åk 6 och baseras på kunskaper för friluftsliv, kemi och biologi. Eleverna får lära sig hantera eld på ett praktiskt, miljövänligt och säkert sätt samtidigt som kemi och fysik demonstreras i verkligheten och miljöfrågor möter mysfaktorn. Den historiska aspekten har en begränsad roll under dagen, men förmågan att elda har tagit oss dit vi är idag och är ej att förringa.

Samarbete för att få elden att brinna.

Länkar:
fakta. aktiviteter. experiment.pdf - Naturskolans material om eld - för lärare och elever.

Eld och brand Kostnadsfritt elevmaterial från msb angående brandsäkerhet hemma. Kan användas före dagen eller efteråt för uppföljning och utveckling av ungdomarnas säkerhetstänkande.

https://msb.se/sv/Produkter--tjanster/Publikationer/Skolmaterial/ - mängder med kostnadsfritt material om säkerhet. Att användas inför dagen eller för att följa upp arbetet.

Tema Elden

Länk till dokumentet: Tema Elden