Inför klassdagen

Här finns information för dig som är bokad med din klass.

Klassdagar
Klassdagarna bokas inför kommande läsår av din skola innan vårterminen är slut. Dagarna är kostnadsfria för Sollentunas grundskolor.

Varje skola i Sollentuna får ett angivet antal dagar varje läsår. Dagarna fördelas på skolan utifrån lärares önskemål.

Under flikarna Klassteman respektive Specialteman finns allmän information inför en dag med Naturskolan. Ungefär två veckor före bokad dag skickas mer detaljer till klassens lärare.

Varm, torr, trygg och mätt Här nedan finns information om vad som är bra att tänka på i förväg och hur en dag med Naturskolan kan gå till.

"Kläder efter väder" (pdf) - det är ett klassiskt uttryck, men vad innebär det. Här finns lite tips och råd! Prata med eleverna om smart klädsel. Länka gärna i veckobrev till hemmen.

* Lärarguide inför klassdag (pdf) med Naturskolan i Sollentuna.

* Matsäckstips (pdf) -beroende på väder och aktivitet kan ni som lärare i veckobrev länka till för att tipsa föräldrar eller skolkök om bra matsäck för eleverna så att de orkar med en dag i naturen.

Allemansrätten - bra att gå igenom inför en dag i naturen.
Utbildningsmateriel om allemansrätten  Stiftelsen Håll Sverige Rent: Övningar, saga, digitalt testa dig själv

Naturvårdsverkets hemsida info, broschyrer på olika språk

Film om allemansrätten: Naturvårdsverket

Utomhusövningar: Massor med övningar från skogeniskolan.se

Låna lokal och utrustning för egen verksamhet
Vill du låna Naturskolans lokal eller utrustning? Kontakta oss via e-post: naturskolan@edu.sollentuna.se i god tid. Om vi inte själva använder lokal eller utrustning så finns det möjlighet att låna av det vi har. Detta gäller Sollentunas skolpersonal.

Med rätt kläder och skor så är det lättare att fokusera!